DE VERO, Luciana
 Distribuzione geografica
Continente #
EU - Europa 9.715
NA - Nord America 7.169
AS - Asia 1.320
SA - Sud America 137
AF - Africa 25
OC - Oceania 13
Totale 18.379
Nazione #
US - Stati Uniti d'America 7.094
IT - Italia 5.566
GB - Regno Unito 2.036
SE - Svezia 582
CN - Cina 466
DE - Germania 332
UA - Ucraina 293
SG - Singapore 230
FR - Francia 196
TR - Turchia 171
HK - Hong Kong 150
FI - Finlandia 136
BG - Bulgaria 110
CH - Svizzera 85
ES - Italia 53
BE - Belgio 47
IN - India 47
JP - Giappone 46
ID - Indonesia 43
AT - Austria 38
CA - Canada 37
PE - Perù 32
IE - Irlanda 31
BR - Brasile 30
VN - Vietnam 29
KR - Corea 28
MX - Messico 28
NL - Olanda 25
RU - Federazione Russa 25
CO - Colombia 23
AR - Argentina 22
IR - Iran 22
HR - Croazia 20
PH - Filippine 20
TH - Thailandia 20
PL - Polonia 19
DK - Danimarca 18
TW - Taiwan 18
LT - Lituania 17
MY - Malesia 16
GR - Grecia 15
CL - Cile 14
RO - Romania 13
CZ - Repubblica Ceca 11
BA - Bosnia-Erzegovina 10
AU - Australia 9
EC - Ecuador 8
SI - Slovenia 7
BO - Bolivia 6
CI - Costa d'Avorio 6
EG - Egitto 5
NG - Nigeria 5
RS - Serbia 5
CU - Cuba 4
HU - Ungheria 4
NZ - Nuova Zelanda 4
PT - Portogallo 4
IS - Islanda 3
MT - Malta 3
NO - Norvegia 3
PK - Pakistan 3
ZA - Sudafrica 3
CM - Camerun 2
DO - Repubblica Dominicana 2
DZ - Algeria 2
IL - Israele 2
IQ - Iraq 2
MD - Moldavia 2
SK - Slovacchia (Repubblica Slovacca) 2
SM - San Marino 2
TN - Tunisia 2
UZ - Uzbekistan 2
VE - Venezuela 2
AM - Armenia 1
AN - Antille olandesi 1
BD - Bangladesh 1
CR - Costa Rica 1
EE - Estonia 1
GT - Guatemala 1
JO - Giordania 1
KH - Cambogia 1
LU - Lussemburgo 1
NP - Nepal 1
PR - Porto Rico 1
Totale 18.379
Città #
Southend 1.825
Chandler 764
Fairfield 722
Jacksonville 565
Ashburn 523
Woodbridge 455
Dearborn 421
Nyköping 357
Houston 356
Ann Arbor 332
Modena 313
Milan 309
Seattle 269
Wilmington 265
Cambridge 234
Bologna 206
Parma 199
Beijing 155
Rome 151
Hong Kong 148
New York 124
Singapore 115
Fremont 113
Princeton 113
Des Moines 109
Sofia 100
Izmir 93
Redwood City 93
Eugene 90
San Diego 65
Turin 59
Helsinki 53
Verona 50
Florence 43
Reggio Emilia 42
Coccaglio 40
Bremen 38
Naples 37
Catania 36
Cesena 35
London 32
Ravenna 32
Shanghai 32
Castelfidardo 31
Fidenza 31
Reggio Calabria 31
Lima 30
Padova 30
Sogliano al Rubicone 29
Norwalk 27
Brussels 26
Genoa 26
Jakarta 26
Piacenza 26
Boardman 25
Palermo 25
Brescia 22
Rochester Hills 20
Reggio Nell'emilia 19
Bari 18
Dublin 18
Falls Church 18
Formigine 18
Grafing 18
Salerno 18
Hefei 17
Kunming 17
San Giuliano Milanese 17
Arsiero 16
Carpi 16
Dallas 15
Hanoi 15
Nanjing 15
Napoli 15
Trezzano Sul Naviglio 14
Athens 13
Bergamo 13
Bianco 13
Forlì 13
Guangzhou 13
Ottawa 13
Pavia 13
Polesella 13
Rovigo 13
San Mateo 13
Torino 13
Augusta 12
Cattolica 12
Ferrara 12
Frankfurt am Main 12
Rimini 12
Segrate 12
Soragna 12
Venice 12
Wuhan 12
Zhengzhou 12
Bagnolo Mella 11
Boretto 11
Campobasso 11
Filottrano 11
Totale 11.109
Nome #
Cristallizzazione dell'aceto balsamico tradizionale 2.144
Succession of Selected Strains of Acetobacter pasteurianus and Other Acetic Acid Bacteria in Traditional Balsamic Vinegar 688
Screening dell’attività β-glucosidasica in ceppi di Saccharomyces spp. isolati da mosto 461
Le fermentazioni dell’aceto balsamico tradizionale 433
I microrganismi dell'aceto balsamico. 421
Studio dell’evoluzione della popolazione di batteri lattici durante la produzione di Parmigiano Reggiano mediante 16S rDNA PCR-DGGE 354
Lieviti osmofili: differenze fenotipiche e molecolari. 325
Il prosciutto cotto quale sistema modello per lo studio della previsione della shelf-life. 323
High-glutathione producing yeasts obtained by genetic improvement strategies: a focus on adaptive evolution approaches for novel wine strains 321
I balsamici: fermentazione acetica, viscosità e parametri sensoriali 315
Aspetti microbiologici nella gestione di una batteria di Aceto Balsamico Tradizionale 313
Le Fermentazioni dell’Aceto Balsamico Tradizionale 312
Colture starter per la produzione di Aceto Balsamico Tradizionale: aspetti pratici ed applicativi 277
A Mathematical Modeling of Freezing Process in the Batch Production of Ice Cream 247
Peptidomic study of casein proteolysis in bovine milk by Lactobacillus casei PRA205 and Lactobacillus rhamnosus PRA331 239
Significance and management of acetic acid bacteria culture collections 236
Acetobacter pasteurianus strain AB0220: cultivability andphenotypic stability over 9 years of preservation 226
Application of denaturing gradient gel electrophoresis (DGGE) analysis to evaluate acetic acid bacteria in traditional balsamic vinegar 223
Improved wine yeasts by direct mating and selection under stressful fermentative conditions 212
Characterization of acetic acid bacteria in traditional balsamic vinegar 207
Microflora Y La Tecnología De Producción Del Vinagre Balsámico Tradicional. 207
LA SELEZIONE E IL MITO DEI LIEVITI AUTOCTONI 192
Exploring the Microbial Community of Traditional Sourdoughs to Select Yeasts and Lactic Acid Bacteria 191
Preservation, Characterization and Exploitation of Microbial Biodiversity: The Perspective of the Italian Network of Culture Collections 188
Preservation of Acetic Acid Bacteria 182
Selezione di lieviti con alterata riduzione dei solfati e solfiti per la produzione di vini senza SO2 180
Fermentation strategy to produce high gluconate vinegar 178
Mancata presa di spuma del lambrusco, il ruolo della fermentazione lattica nel vino base 176
Evolution-based strategy to generate non-genetically modified organisms Saccharomyces cerevisiae strains impaired in sulfate assimilation pathway 172
Evolved Saccharomyces cerevisiae wine strains with enhanced glutathione production obtained by an evolution-based strategy 168
A multi-phase approach to select new wine yeast strains with enhanced fermentative fitness and glutathione production 167
Oxidative fermentations and exopolysaccharides production by acetic acid bacteria: a mini review 162
Studio molecolare e fenotipico di lieviti in paste acide tradizionali 161
Design of a New Fermented Beverage from Medicinal Plantsand Organic Sugarcane Molasses via Lactic Fermentation. 161
MODELLO TEORICO PER LA VALUTAZIONE DELL’ ETÀ E DELLA PRODUTTIVITÀ MASSIMA DI UNA BATTERIA DI ACETO BALSAMICO TRADIZIONALE DI REGGIO EMILIA. 158
Qualitative and quantitative screening of the β-glucosidase activity in Saccharomyces cerevisiae and Saccharomyces uvarum strains isolated from refrigerated must 150
Acetic Acid Bacteria, Biotechnological Applications 149
Exploitation of an evolution strategy to select yeast strains improved in glutathione production. 146
Collezione di microrganismi e loro impiego per la selezione delle colture starter 144
Genetic variation and expression changes associated with molybdate resistance from a glutathione producing wine strain of Saccharomyces cerevisiae 142
Lieviti enologici alto-produttori di glutatione ottenuti mediante strategia basata sull'evoluzione adattativa 141
Nuove frontiere nello studio dei batteri acetici: la DGGE 140
Lieviti e zuccheri nell’Aceto Balsamico Tradizionale. 139
Fermentative aptitude of non-Saccharomyces wine yeast for reduction in the ethanol content in wine 139
Molecular assessment of indigenous yeast population from traditional balsamic vinegar 136
Genus-specific profile of acetic acid bacteria by 16S rDNA PCR-DGGE 133
Yeasts and Lactic Acid Bacteria for Panettone Production: An Assessment of Candidate Strains 133
Sorting of mitocondrial DNA and proteins in the progeny of Saccharomyces interspecific hybrids 131
Unimore Microbial Culture Collection: a source for providing novel yeasts for winemaking. 131
I Microrganismi dell'aceto balsamico. Atti del convegno: "Anche la tradizione va studiata" Risultati di un biennio di indagini per l'individuazione e il possibile impiego di starter per Aceto Balsamico Tradizionale. 130
Acetic acid bacteria of traditional balsamic vinegar. 129
Occurrence and dominance of yeast species in sourdough 128
Limitations on the use of polymerase chain reaction - Restriction fragment length polymorphism analysis of the rDNA NTS2 region for the taxonomic classification of the species Saccharomyces cerevisiae 126
New Saccharomyces cerevisiae F1 hybrids for winemaking under unbalanced nutritional conditions 126
Kombucha Tea as a Reservoir of Cellulose Producing Bacteria: Assessing Diversity among Komagataeibacter Isolates 125
Acido succinico quale causa della mancata rifermentazione spontanea in bottiglia del Lambrusco 123
Tassonomia, identificazione fenotipica e molecolare dei lieviti 123
Functional and Healthy Features of Conventional and Non-Conventional Sourdoughs 122
Pressione selettiva del mosto cotto sull’attività biologica dell’ABT. 121
Batteri dell’Aceto Balsamico Tradizionale: caratteristiche fenotipiche, molecolari e tecnologiche. 121
Acetic acid bacteria from Unimore microbial culture collection: biolomics platform as a tool for their industrial exploitation 120
Selection of Wine Saccharomyces cerevisiae Strains and Their Screening for the Adsorption Activity of Pigments, Phenolics and Ochratoxin A 120
Oxidation of sugars and polyalcohols by acetic acid bacteria during surface culture fermentation 119
Acetic acid bacteria culture collection: significance and management 118
I batteri acetici dell’Aceto Balsamico Tradizionale: caratterizzazione fenotipica e molecolare. 118
Vinegars 116
I microrganismi dell'aceto balsamico. Atti convegno:"anche la tradizione va studiata" ricerche preliminari per l'individuazione di starter per l'Aceto Balsamico Tradizionale. 115
Vinegar production from Citrus bergamia by-products and preservation of bioactive compounds 114
Acetic acid bacteria in Traditional Balsamic Vinegar by PCR-DGGE analysis 112
Detection of Acetic Acid Bacteria in Traditional Balsamic Vinegar by PCR-DGGE analysis 111
vinegars and acetic acid bacteria international symposium 111
Acetic Acid Bacteria of Unimore Microbial Culture Collection: from strains preservation to selected starter cultures distribution 111
La fermentazione del Lambrusco: modello di evoluzione biotecnologica 107
Uniparental Mitochondrial Inheritance in Saccaromyces spore coniugation. 107
Influenza della composizione del mezzo sull’attività biologica dell’ABT. 106
Rivisitare una tecnica antica 105
ANCHE LA TRADIZIONE VA STUDIATA: RISULTATI PRELIMINARI PER L’INDIVIDUAZIONE DI “STARTER” PER ACETO BALSAMICO TRADIZIONALE 103
Selection of Val-Pro-Pro (VPP) and Ile-Pro-Pro (IPP)–producer Lactobacillus strains for developing functional yogurt enriched of bioactive peptides 102
La gestione microbiologica delle batterie 101
I batteri acetici. 100
Mitochondrial DNA and Mitochondrial proteins in interspecific Saccharomyces hybrids 100
Ricerche finalizzate alla tutela e tipicità dell'Aceto Balsamico Tradizionale di Reggio Emilia 100
La mimica della selezione naturale nel miglioramento genetico dei lieviti 98
Proceedings of International Symposium on Vinegars and Acetic Acid Bacteria 95
Transmission of mt DNA and mitochondrial proteins in the progeny of Saccharomyces hybrids 95
Candidate Acetic Acid Bacteria Strains for Levan Production 94
Improvement of traditional vinegar production by selected acetic acid bacterium strain: Acetobacter pasteurianus as acetification starter 92
La selezione di lieviti migliorati per la produzione di glutatione 92
Theoretical approach to age determination of Traditional BalsamicVinegar 91
Limits of r-DNA-NTS2 regions on the taxonomy of Saccharomyces genus 89
Sugar consumption by Yeast in cooked must for Traditional Balsamic Vinegar. 88
Starter enologici ottimizzati: dalle collezioni microbiche alla system biology 87
Transmission of mtdna and mitochondrial proteins in the progeny of Saccharomyces interspecific hybrids. 87
Anti-Spoilage Activity and Exopolysaccharides Production by Selected Lactic Acid Bacteria 83
I lieviti dell’Aceto Balsamico Tradizionale dopo tre lustri. 82
Techiche biotecnologiche per la produzione di vini a basso tenore alcolico 80
Complex nature of Zygosaccharomyces wild strains: a genotypic and functional characterization 80
I microrganismi del balsamico ed aspetti della qualità 79
Lieviti progettati per ottenere vini diversi 79
Homogeneity of interspecific hybrids between Saccharomyces cerevisiae and Saccharomyces uvarum by phenotypic and transcriptional analysis. 65
Totale 18.220
Categoria #
all - tutte 51.622
article - articoli 0
book - libri 0
conference - conferenze 0
curatela - curatele 0
other - altro 0
patent - brevetti 0
selected - selezionate 0
volume - volumi 0
Totale 51.622


Totale Lug Ago Sett Ott Nov Dic Gen Feb Mar Apr Mag Giu
2019/20203.028 261 143 121 156 378 423 483 291 250 154 201 167
2020/20212.984 337 112 215 173 237 316 391 264 188 261 308 182
2021/20222.354 141 269 172 204 127 123 121 123 267 184 349 274
2022/20233.352 291 368 210 296 331 445 142 314 436 147 209 163
2023/20242.993 130 168 206 312 375 304 303 262 233 206 243 251
2024/2025177 177 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Totale 18.594