DE VERO, Luciana
 Distribuzione geografica
Continente #
EU - Europa 12.631
NA - Nord America 10.187
AS - Asia 5.273
SA - Sud America 738
AF - Africa 126
OC - Oceania 18
Continente sconosciuto - Info sul continente non disponibili 3
Totale 28.976
Nazione #
US - Stati Uniti d'America 10.039
IT - Italia 7.332
GB - Regno Unito 2.318
CN - Cina 1.863
SG - Singapore 1.697
SE - Svezia 616
HK - Hong Kong 595
BR - Brasile 491
DE - Germania 450
UA - Ucraina 307
RU - Federazione Russa 264
KR - Corea 255
FR - Francia 245
VN - Vietnam 210
NL - Olanda 196
FI - Finlandia 186
TR - Turchia 185
BG - Bulgaria 115
CH - Svizzera 113
ES - Italia 89
IN - India 85
ID - Indonesia 75
JP - Giappone 73
AR - Argentina 72
CA - Canada 71
AT - Austria 60
BE - Belgio 57
PE - Perù 53
MX - Messico 51
PL - Polonia 49
IE - Irlanda 43
CO - Colombia 40
CI - Costa d'Avorio 38
BD - Bangladesh 35
EC - Ecuador 30
LT - Lituania 29
IR - Iran 27
ZA - Sudafrica 27
TH - Thailandia 25
HR - Croazia 24
DK - Danimarca 23
PH - Filippine 23
TW - Taiwan 22
CL - Cile 21
RO - Romania 20
GR - Grecia 19
MY - Malesia 17
CZ - Repubblica Ceca 16
IQ - Iraq 16
PK - Pakistan 16
EG - Egitto 14
AU - Australia 11
BA - Bosnia-Erzegovina 11
MA - Marocco 11
VE - Venezuela 11
UZ - Uzbekistan 10
BO - Bolivia 9
KE - Kenya 8
PT - Portogallo 8
PY - Paraguay 8
TN - Tunisia 8
NO - Norvegia 7
SI - Slovenia 7
DO - Repubblica Dominicana 6
DZ - Algeria 6
NG - Nigeria 6
NZ - Nuova Zelanda 6
RS - Serbia 6
JO - Giordania 5
NP - Nepal 5
AE - Emirati Arabi Uniti 4
AZ - Azerbaigian 4
CU - Cuba 4
HU - Ungheria 4
IL - Israele 4
KZ - Kazakistan 4
IS - Islanda 3
MD - Moldavia 3
MT - Malta 3
NI - Nicaragua 3
SA - Arabia Saudita 3
UY - Uruguay 3
XK - ???statistics.table.value.countryCode.XK??? 3
AL - Albania 2
AM - Armenia 2
CM - Camerun 2
CR - Costa Rica 2
CY - Cipro 2
ET - Etiopia 2
HN - Honduras 2
KH - Cambogia 2
OM - Oman 2
PA - Panama 2
SK - Slovacchia (Repubblica Slovacca) 2
SM - San Marino 2
AN - Antille olandesi 1
AO - Angola 1
BB - Barbados 1
BH - Bahrain 1
BM - Bermuda 1
Totale 28.960
Città #
Southend 1.825
Santa Clara 1.331
Singapore 998
Hefei 841
Ashburn 829
Chandler 764
Fairfield 722
Hong Kong 591
Jacksonville 566
Woodbridge 455
Milan 448
Dearborn 421
Bologna 376
Modena 368
Houston 359
Nyköping 357
Ann Arbor 332
Wilmington 276
London 274
Seattle 272
Beijing 260
Parma 253
Cambridge 237
Rome 224
Seoul 210
New York 170
Los Angeles 158
Chicago 130
Fremont 113
Princeton 113
Des Moines 109
Sofia 102
Reggio Emilia 101
Izmir 94
Redwood City 93
Eugene 90
Helsinki 88
Turin 79
Ho Chi Minh City 78
Florence 76
Verona 73
Moscow 70
Buffalo 66
San Diego 65
Shanghai 62
Naples 60
Council Bluffs 59
Munich 57
Salt Lake City 56
São Paulo 56
Dallas 54
The Dalles 53
Jakarta 52
Padova 49
Hanoi 47
Lima 42
Coccaglio 40
Bremen 38
Catania 38
Cesena 38
Fidenza 36
Abidjan 35
Bari 33
Brussels 32
Ravenna 32
Castelfidardo 31
Genoa 31
Palermo 31
Reggio Calabria 31
Brescia 29
Dublin 29
Maserada sul Piave 29
Sogliano al Rubicone 29
Kent 28
Norwalk 27
Elk Grove Village 26
Piacenza 26
Tokyo 26
Boardman 25
Columbus 25
Venice 25
Nuremberg 24
Warsaw 24
Frankfurt am Main 22
Salerno 22
Formigine 21
Kunming 21
Guangzhou 20
Rochester Hills 20
Tampa 20
Brooklyn 19
Nanjing 19
Reggio Nell'emilia 19
San Francisco 19
Falls Church 18
Grafing 18
Toronto 18
Ancona 17
Ferrara 17
Forlì 17
Totale 17.249
Nome #
Cristallizzazione dell'aceto balsamico tradizionale 2.959
Succession of Selected Strains of Acetobacter pasteurianus and Other Acetic Acid Bacteria in Traditional Balsamic Vinegar 745
I microrganismi dell'aceto balsamico. 663
Screening dell’attività β-glucosidasica in ceppi di Saccharomyces spp. isolati da mosto 643
Studio dell’evoluzione della popolazione di batteri lattici durante la produzione di Parmigiano Reggiano mediante 16S rDNA PCR-DGGE 559
Le fermentazioni dell’aceto balsamico tradizionale 539
Il prosciutto cotto quale sistema modello per lo studio della previsione della shelf-life. 470
I balsamici: fermentazione acetica, viscosità e parametri sensoriali 469
Le Fermentazioni dell’Aceto Balsamico Tradizionale 456
Lieviti osmofili: differenze fenotipiche e molecolari. 442
Aspetti microbiologici nella gestione di una batteria di Aceto Balsamico Tradizionale 436
Colture starter per la produzione di Aceto Balsamico Tradizionale: aspetti pratici ed applicativi 420
Characterization of acetic acid bacteria in traditional balsamic vinegar 402
High-glutathione producing yeasts obtained by genetic improvement strategies: a focus on adaptive evolution approaches for novel wine strains 395
Oxidative fermentations and exopolysaccharides production by acetic acid bacteria: a mini review 369
Significance and management of acetic acid bacteria culture collections 354
Application of denaturing gradient gel electrophoresis (DGGE) analysis to evaluate acetic acid bacteria in traditional balsamic vinegar 342
Acetobacter pasteurianus strain AB0220: cultivability andphenotypic stability over 9 years of preservation 326
A Mathematical Modeling of Freezing Process in the Batch Production of Ice Cream 320
MODELLO TEORICO PER LA VALUTAZIONE DELL’ ETÀ E DELLA PRODUTTIVITÀ MASSIMA DI UNA BATTERIA DI ACETO BALSAMICO TRADIZIONALE DI REGGIO EMILIA. 302
Exploring the Microbial Community of Traditional Sourdoughs to Select Yeasts and Lactic Acid Bacteria 302
Limitations on the use of polymerase chain reaction - Restriction fragment length polymorphism analysis of the rDNA NTS2 region for the taxonomic classification of the species Saccharomyces cerevisiae 290
Improved wine yeasts by direct mating and selection under stressful fermentative conditions 288
Microflora Y La Tecnología De Producción Del Vinagre Balsámico Tradicional. 287
Peptidomic study of casein proteolysis in bovine milk by Lactobacillus casei PRA205 and Lactobacillus rhamnosus PRA331 284
Fermentation strategy to produce high gluconate vinegar 267
Yeasts and Lactic Acid Bacteria for Panettone Production: An Assessment of Candidate Strains 260
Nuove frontiere nello studio dei batteri acetici: la DGGE 256
Selezione di lieviti con alterata riduzione dei solfati e solfiti per la produzione di vini senza SO2 252
A multi-phase approach to select new wine yeast strains with enhanced fermentative fitness and glutathione production 251
LA SELEZIONE E IL MITO DEI LIEVITI AUTOCTONI 251
Acetic acid bacteria of traditional balsamic vinegar. 249
Acetic Acid Bacteria, Biotechnological Applications 246
Preservation, Characterization and Exploitation of Microbial Biodiversity: The Perspective of the Italian Network of Culture Collections 244
Acetic acid bacteria from Unimore microbial culture collection: biolomics platform as a tool for their industrial exploitation 243
Mancata presa di spuma del lambrusco, il ruolo della fermentazione lattica nel vino base 242
Kombucha Tea as a Reservoir of Cellulose Producing Bacteria: Assessing Diversity among Komagataeibacter Isolates 241
Molecular assessment of indigenous yeast population from traditional balsamic vinegar 240
Preservation of Acetic Acid Bacteria 240
Evolution-based strategy to generate non-genetically modified organisms Saccharomyces cerevisiae strains impaired in sulfate assimilation pathway 239
Studio molecolare e fenotipico di lieviti in paste acide tradizionali 233
Exploitation of an evolution strategy to select yeast strains improved in glutathione production. 231
Acido succinico quale causa della mancata rifermentazione spontanea in bottiglia del Lambrusco 229
Batteri dell’Aceto Balsamico Tradizionale: caratteristiche fenotipiche, molecolari e tecnologiche. 226
Sorting of mitocondrial DNA and proteins in the progeny of Saccharomyces interspecific hybrids 222
Acetic acid bacteria in Traditional Balsamic Vinegar by PCR-DGGE analysis 222
ANCHE LA TRADIZIONE VA STUDIATA: RISULTATI PRELIMINARI PER L’INDIVIDUAZIONE DI “STARTER” PER ACETO BALSAMICO TRADIZIONALE 220
Lieviti enologici alto-produttori di glutatione ottenuti mediante strategia basata sull'evoluzione adattativa 220
Qualitative and quantitative screening of the β-glucosidase activity in Saccharomyces cerevisiae and Saccharomyces uvarum strains isolated from refrigerated must 216
Unimore Microbial Culture Collection: a source for providing novel yeasts for winemaking. 215
Lieviti e zuccheri nell’Aceto Balsamico Tradizionale. 211
Influenza della composizione del mezzo sull’attività biologica dell’ABT. 209
Acetic acid bacteria culture collection: significance and management 209
Design of a New Fermented Beverage from Medicinal Plantsand Organic Sugarcane Molasses via Lactic Fermentation. 209
Genetic variation and expression changes associated with molybdate resistance from a glutathione producing wine strain of Saccharomyces cerevisiae 205
Evolved Saccharomyces cerevisiae wine strains with enhanced glutathione production obtained by an evolution-based strategy 204
Occurrence and dominance of yeast species in sourdough 201
New Saccharomyces cerevisiae F1 hybrids for winemaking under unbalanced nutritional conditions 201
Acetic Acid Bacteria of Unimore Microbial Culture Collection: from strains preservation to selected starter cultures distribution 200
Collezione di microrganismi e loro impiego per la selezione delle colture starter 198
Candidate Acetic Acid Bacteria Strains for Levan Production 198
Genus-specific profile of acetic acid bacteria by 16S rDNA PCR-DGGE 197
Functional and Healthy Features of Conventional and Non-Conventional Sourdoughs 197
Fermentative aptitude of non-Saccharomyces wine yeast for reduction in the ethanol content in wine 194
Selection of Wine Saccharomyces cerevisiae Strains and Their Screening for the Adsorption Activity of Pigments, Phenolics and Ochratoxin A 194
I Microrganismi dell'aceto balsamico. Atti del convegno: "Anche la tradizione va studiata" Risultati di un biennio di indagini per l'individuazione e il possibile impiego di starter per Aceto Balsamico Tradizionale. 190
Detection of Acetic Acid Bacteria in Traditional Balsamic Vinegar by PCR-DGGE analysis 189
Valorization of wheat bread waste and cheese whey through cultivation of lactic acid bacteria for bio-preservation of bakery products 187
Anti-Spoilage Activity and Exopolysaccharides Production by Selected Lactic Acid Bacteria 187
La gestione microbiologica delle batterie 186
vinegars and acetic acid bacteria international symposium 186
Oxidation of sugars and polyalcohols by acetic acid bacteria during surface culture fermentation 186
Pressione selettiva del mosto cotto sull’attività biologica dell’ABT. 184
Vinegar production from Citrus bergamia by-products and preservation of bioactive compounds 184
Adaptive Mechanisms of Wine Yeast Strains Under Ethanol-Induced Stress 173
I microrganismi dell'aceto balsamico. Atti convegno:"anche la tradizione va studiata" ricerche preliminari per l'individuazione di starter per l'Aceto Balsamico Tradizionale. 172
Vinegars 172
I batteri acetici dell’Aceto Balsamico Tradizionale: caratterizzazione fenotipica e molecolare. 170
Ricerche finalizzate alla tutela e tipicità dell'Aceto Balsamico Tradizionale di Reggio Emilia 170
Rivisitare una tecnica antica 168
Tassonomia, identificazione fenotipica e molecolare dei lieviti 168
Proceedings of International Symposium on Vinegars and Acetic Acid Bacteria 162
I batteri acetici. 161
Improvement of traditional vinegar production by selected acetic acid bacterium strain: Acetobacter pasteurianus as acetification starter 161
La fermentazione del Lambrusco: modello di evoluzione biotecnologica 161
Mitochondrial DNA and Mitochondrial proteins in interspecific Saccharomyces hybrids 159
Starter enologici ottimizzati: dalle collezioni microbiche alla system biology 159
Uniparental Mitochondrial Inheritance in Saccaromyces spore coniugation. 156
Zero- and Low-Alcohol Fermented Beverages: A Perspective for Non-Conventional Healthy and Sustainable Production from Red Fruits 155
Selection of Val-Pro-Pro (VPP) and Ile-Pro-Pro (IPP)–producer Lactobacillus strains for developing functional yogurt enriched of bioactive peptides 152
Complex nature of Zygosaccharomyces wild strains: a genotypic and functional characterization 148
La mimica della selezione naturale nel miglioramento genetico dei lieviti 146
I microrganismi del balsamico ed aspetti della qualità 144
Techiche biotecnologiche per la produzione di vini a basso tenore alcolico 141
Transmission of mt DNA and mitochondrial proteins in the progeny of Saccharomyces hybrids 140
Transmission of mtdna and mitochondrial proteins in the progeny of Saccharomyces interspecific hybrids. 139
Limits of r-DNA-NTS2 regions on the taxonomy of Saccharomyces genus 139
A Microbial Co-Culturing System for Producing Cellulose-Hyaluronic Acid Composites 136
Batteri acetici 135
Theoretical approach to age determination of Traditional BalsamicVinegar 133
Totale 27.743
Categoria #
all - tutte 87.488
article - articoli 0
book - libri 0
conference - conferenze 0
curatela - curatele 0
other - altro 0
patent - brevetti 0
selected - selezionate 0
volume - volumi 0
Totale 87.488


Totale Lug Ago Sett Ott Nov Dic Gen Feb Mar Apr Mag Giu
2020/20211.910 0 0 0 0 0 316 391 264 188 261 308 182
2021/20222.354 141 269 172 204 127 123 121 123 267 184 349 274
2022/20233.352 291 368 210 296 331 445 142 314 436 147 209 163
2023/20242.993 130 168 206 312 375 304 303 262 233 206 243 251
2024/20256.635 272 180 219 419 1.180 933 483 394 608 290 826 831
2025/20264.145 690 470 685 911 1.130 259 0 0 0 0 0 0
Totale 29.197