DE VERO, Luciana
 Distribuzione geografica
Continente #
EU - Europa 10.062
NA - Nord America 7.227
AS - Asia 1.478
SA - Sud America 156
AF - Africa 26
OC - Oceania 15
Totale 18.964
Nazione #
US - Stati Uniti d'America 7.149
IT - Italia 5.866
GB - Regno Unito 2.039
SE - Svezia 582
CN - Cina 517
DE - Germania 336
SG - Singapore 322
UA - Ucraina 294
FR - Francia 203
TR - Turchia 172
HK - Hong Kong 150
FI - Finlandia 139
BG - Bulgaria 111
CH - Svizzera 100
ES - Italia 55
IN - India 52
BE - Belgio 47
JP - Giappone 46
ID - Indonesia 43
CA - Canada 40
AT - Austria 38
PE - Perù 36
BR - Brasile 34
KR - Corea 34
IE - Irlanda 33
VN - Vietnam 29
MX - Messico 28
CO - Colombia 27
NL - Olanda 27
AR - Argentina 25
RU - Federazione Russa 25
IR - Iran 22
DK - Danimarca 21
PH - Filippine 21
HR - Croazia 20
PL - Polonia 20
TH - Thailandia 20
CL - Cile 18
TW - Taiwan 18
LT - Lituania 17
MY - Malesia 16
GR - Grecia 15
RO - Romania 13
CZ - Repubblica Ceca 12
BA - Bosnia-Erzegovina 10
AU - Australia 9
EC - Ecuador 8
SI - Slovenia 7
BO - Bolivia 6
CI - Costa d'Avorio 6
NG - Nigeria 6
NZ - Nuova Zelanda 6
EG - Egitto 5
NO - Norvegia 5
RS - Serbia 5
CU - Cuba 4
HU - Ungheria 4
PT - Portogallo 4
IS - Islanda 3
MT - Malta 3
PK - Pakistan 3
ZA - Sudafrica 3
CM - Camerun 2
DO - Repubblica Dominicana 2
DZ - Algeria 2
IL - Israele 2
IQ - Iraq 2
MD - Moldavia 2
SK - Slovacchia (Repubblica Slovacca) 2
SM - San Marino 2
TN - Tunisia 2
UZ - Uzbekistan 2
VE - Venezuela 2
AM - Armenia 1
AN - Antille olandesi 1
AZ - Azerbaigian 1
BD - Bangladesh 1
CR - Costa Rica 1
CY - Cipro 1
EE - Estonia 1
GT - Guatemala 1
JO - Giordania 1
KH - Cambogia 1
LU - Lussemburgo 1
NP - Nepal 1
PR - Porto Rico 1
Totale 18.964
Città #
Southend 1.825
Chandler 764
Fairfield 722
Jacksonville 565
Ashburn 556
Woodbridge 455
Dearborn 421
Nyköping 357
Houston 356
Ann Arbor 332
Milan 332
Modena 323
Seattle 269
Wilmington 265
Cambridge 234
Bologna 230
Parma 213
Singapore 189
Rome 163
Beijing 155
Hong Kong 148
New York 124
Fremont 113
Princeton 113
Des Moines 109
Sofia 101
Izmir 93
Redwood City 93
Eugene 90
San Diego 65
Turin 64
Verona 62
Helsinki 56
Reggio Emilia 54
Florence 50
Naples 43
Coccaglio 40
Bremen 38
Catania 36
Cesena 35
Padova 35
Lima 34
London 34
Dallas 33
Ravenna 32
Shanghai 32
Castelfidardo 31
Fidenza 31
Reggio Calabria 31
Sogliano al Rubicone 29
Norwalk 27
Brussels 26
Genoa 26
Jakarta 26
Piacenza 26
Boardman 25
Palermo 25
Brescia 23
Bari 20
Dublin 20
Rochester Hills 20
Salerno 20
Formigine 19
Reggio Nell'emilia 19
Falls Church 18
Grafing 18
Hefei 17
Kunming 17
San Giuliano Milanese 17
Arsiero 16
Carpi 16
Hanoi 15
Nanjing 15
Napoli 15
Venice 15
Trezzano Sul Naviglio 14
Athens 13
Bergamo 13
Bianco 13
Forlì 13
Guangzhou 13
Ottawa 13
Pavia 13
Polesella 13
Rovigo 13
San Mateo 13
Torino 13
Augusta 12
Cattolica 12
Ferrara 12
Frankfurt am Main 12
Los Angeles 12
Rimini 12
Sassuolo 12
Segrate 12
Soragna 12
Toronto 12
Wuhan 12
Zhengzhou 12
Bagnolo Mella 11
Totale 11.388
Nome #
Cristallizzazione dell'aceto balsamico tradizionale 2.298
Succession of Selected Strains of Acetobacter pasteurianus and Other Acetic Acid Bacteria in Traditional Balsamic Vinegar 689
Screening dell’attività β-glucosidasica in ceppi di Saccharomyces spp. isolati da mosto 489
I microrganismi dell'aceto balsamico. 446
Le fermentazioni dell’aceto balsamico tradizionale 436
Studio dell’evoluzione della popolazione di batteri lattici durante la produzione di Parmigiano Reggiano mediante 16S rDNA PCR-DGGE 379
Le Fermentazioni dell’Aceto Balsamico Tradizionale 339
Lieviti osmofili: differenze fenotipiche e molecolari. 331
Il prosciutto cotto quale sistema modello per lo studio della previsione della shelf-life. 327
I balsamici: fermentazione acetica, viscosità e parametri sensoriali 327
High-glutathione producing yeasts obtained by genetic improvement strategies: a focus on adaptive evolution approaches for novel wine strains 323
Aspetti microbiologici nella gestione di una batteria di Aceto Balsamico Tradizionale 322
Colture starter per la produzione di Aceto Balsamico Tradizionale: aspetti pratici ed applicativi 286
A Mathematical Modeling of Freezing Process in the Batch Production of Ice Cream 251
Significance and management of acetic acid bacteria culture collections 250
Peptidomic study of casein proteolysis in bovine milk by Lactobacillus casei PRA205 and Lactobacillus rhamnosus PRA331 240
Acetobacter pasteurianus strain AB0220: cultivability andphenotypic stability over 9 years of preservation 229
Application of denaturing gradient gel electrophoresis (DGGE) analysis to evaluate acetic acid bacteria in traditional balsamic vinegar 226
Improved wine yeasts by direct mating and selection under stressful fermentative conditions 214
Characterization of acetic acid bacteria in traditional balsamic vinegar 211
Microflora Y La Tecnología De Producción Del Vinagre Balsámico Tradicional. 210
Exploring the Microbial Community of Traditional Sourdoughs to Select Yeasts and Lactic Acid Bacteria 197
LA SELEZIONE E IL MITO DEI LIEVITI AUTOCTONI 192
Preservation, Characterization and Exploitation of Microbial Biodiversity: The Perspective of the Italian Network of Culture Collections 189
Preservation of Acetic Acid Bacteria 188
Selezione di lieviti con alterata riduzione dei solfati e solfiti per la produzione di vini senza SO2 186
Mancata presa di spuma del lambrusco, il ruolo della fermentazione lattica nel vino base 185
Fermentation strategy to produce high gluconate vinegar 181
MODELLO TEORICO PER LA VALUTAZIONE DELL’ ETÀ E DELLA PRODUTTIVITÀ MASSIMA DI UNA BATTERIA DI ACETO BALSAMICO TRADIZIONALE DI REGGIO EMILIA. 173
Evolution-based strategy to generate non-genetically modified organisms Saccharomyces cerevisiae strains impaired in sulfate assimilation pathway 172
A multi-phase approach to select new wine yeast strains with enhanced fermentative fitness and glutathione production 171
Evolved Saccharomyces cerevisiae wine strains with enhanced glutathione production obtained by an evolution-based strategy 168
Studio molecolare e fenotipico di lieviti in paste acide tradizionali 165
Oxidative fermentations and exopolysaccharides production by acetic acid bacteria: a mini review 163
Design of a New Fermented Beverage from Medicinal Plantsand Organic Sugarcane Molasses via Lactic Fermentation. 161
Acetic Acid Bacteria, Biotechnological Applications 153
Qualitative and quantitative screening of the β-glucosidase activity in Saccharomyces cerevisiae and Saccharomyces uvarum strains isolated from refrigerated must 152
Exploitation of an evolution strategy to select yeast strains improved in glutathione production. 148
Collezione di microrganismi e loro impiego per la selezione delle colture starter 147
Genetic variation and expression changes associated with molybdate resistance from a glutathione producing wine strain of Saccharomyces cerevisiae 145
Nuove frontiere nello studio dei batteri acetici: la DGGE 144
Lieviti enologici alto-produttori di glutatione ottenuti mediante strategia basata sull'evoluzione adattativa 143
Lieviti e zuccheri nell’Aceto Balsamico Tradizionale. 141
Fermentative aptitude of non-Saccharomyces wine yeast for reduction in the ethanol content in wine 141
Yeasts and Lactic Acid Bacteria for Panettone Production: An Assessment of Candidate Strains 138
Molecular assessment of indigenous yeast population from traditional balsamic vinegar 137
Unimore Microbial Culture Collection: a source for providing novel yeasts for winemaking. 135
Genus-specific profile of acetic acid bacteria by 16S rDNA PCR-DGGE 134
Acetic acid bacteria of traditional balsamic vinegar. 132
Sorting of mitocondrial DNA and proteins in the progeny of Saccharomyces interspecific hybrids 131
I Microrganismi dell'aceto balsamico. Atti del convegno: "Anche la tradizione va studiata" Risultati di un biennio di indagini per l'individuazione e il possibile impiego di starter per Aceto Balsamico Tradizionale. 130
Acido succinico quale causa della mancata rifermentazione spontanea in bottiglia del Lambrusco 129
Occurrence and dominance of yeast species in sourdough 129
New Saccharomyces cerevisiae F1 hybrids for winemaking under unbalanced nutritional conditions 128
Batteri dell’Aceto Balsamico Tradizionale: caratteristiche fenotipiche, molecolari e tecnologiche. 127
Limitations on the use of polymerase chain reaction - Restriction fragment length polymorphism analysis of the rDNA NTS2 region for the taxonomic classification of the species Saccharomyces cerevisiae 127
Functional and Healthy Features of Conventional and Non-Conventional Sourdoughs 127
Kombucha Tea as a Reservoir of Cellulose Producing Bacteria: Assessing Diversity among Komagataeibacter Isolates 126
Tassonomia, identificazione fenotipica e molecolare dei lieviti 124
Vinegar production from Citrus bergamia by-products and preservation of bioactive compounds 124
Pressione selettiva del mosto cotto sull’attività biologica dell’ABT. 123
Acetic acid bacteria culture collection: significance and management 123
Acetic acid bacteria from Unimore microbial culture collection: biolomics platform as a tool for their industrial exploitation 123
Oxidation of sugars and polyalcohols by acetic acid bacteria during surface culture fermentation 121
Selection of Wine Saccharomyces cerevisiae Strains and Their Screening for the Adsorption Activity of Pigments, Phenolics and Ochratoxin A 121
Vinegars 120
Acetic acid bacteria in Traditional Balsamic Vinegar by PCR-DGGE analysis 119
I batteri acetici dell’Aceto Balsamico Tradizionale: caratterizzazione fenotipica e molecolare. 119
I microrganismi dell'aceto balsamico. Atti convegno:"anche la tradizione va studiata" ricerche preliminari per l'individuazione di starter per l'Aceto Balsamico Tradizionale. 117
vinegars and acetic acid bacteria international symposium 115
Acetic Acid Bacteria of Unimore Microbial Culture Collection: from strains preservation to selected starter cultures distribution 115
Detection of Acetic Acid Bacteria in Traditional Balsamic Vinegar by PCR-DGGE analysis 113
ANCHE LA TRADIZIONE VA STUDIATA: RISULTATI PRELIMINARI PER L’INDIVIDUAZIONE DI “STARTER” PER ACETO BALSAMICO TRADIZIONALE 109
La fermentazione del Lambrusco: modello di evoluzione biotecnologica 109
Uniparental Mitochondrial Inheritance in Saccaromyces spore coniugation. 109
Influenza della composizione del mezzo sull’attività biologica dell’ABT. 107
Rivisitare una tecnica antica 106
Selection of Val-Pro-Pro (VPP) and Ile-Pro-Pro (IPP)–producer Lactobacillus strains for developing functional yogurt enriched of bioactive peptides 103
La gestione microbiologica delle batterie 102
I batteri acetici. 101
Mitochondrial DNA and Mitochondrial proteins in interspecific Saccharomyces hybrids 101
Ricerche finalizzate alla tutela e tipicità dell'Aceto Balsamico Tradizionale di Reggio Emilia 101
La mimica della selezione naturale nel miglioramento genetico dei lieviti 99
Transmission of mt DNA and mitochondrial proteins in the progeny of Saccharomyces hybrids 98
Candidate Acetic Acid Bacteria Strains for Levan Production 97
Proceedings of International Symposium on Vinegars and Acetic Acid Bacteria 96
Improvement of traditional vinegar production by selected acetic acid bacterium strain: Acetobacter pasteurianus as acetification starter 93
La selezione di lieviti migliorati per la produzione di glutatione 92
Theoretical approach to age determination of Traditional BalsamicVinegar 92
Limits of r-DNA-NTS2 regions on the taxonomy of Saccharomyces genus 90
Transmission of mtdna and mitochondrial proteins in the progeny of Saccharomyces interspecific hybrids. 89
Techiche biotecnologiche per la produzione di vini a basso tenore alcolico 88
Starter enologici ottimizzati: dalle collezioni microbiche alla system biology 88
Sugar consumption by Yeast in cooked must for Traditional Balsamic Vinegar. 88
Anti-Spoilage Activity and Exopolysaccharides Production by Selected Lactic Acid Bacteria 87
I lieviti dell’Aceto Balsamico Tradizionale dopo tre lustri. 83
Complex nature of Zygosaccharomyces wild strains: a genotypic and functional characterization 82
Lieviti progettati per ottenere vini diversi 81
I microrganismi del balsamico ed aspetti della qualità 80
Homogeneity of interspecific hybrids between Saccharomyces cerevisiae and Saccharomyces uvarum by phenotypic and transcriptional analysis. 67
Totale 18.773
Categoria #
all - tutte 56.618
article - articoli 0
book - libri 0
conference - conferenze 0
curatela - curatele 0
other - altro 0
patent - brevetti 0
selected - selezionate 0
volume - volumi 0
Totale 56.618


Totale Lug Ago Sett Ott Nov Dic Gen Feb Mar Apr Mag Giu
2019/20202.503 0 0 0 156 378 423 483 291 250 154 201 167
2020/20212.984 337 112 215 173 237 316 391 264 188 261 308 182
2021/20222.354 141 269 172 204 127 123 121 123 267 184 349 274
2022/20233.352 291 368 210 296 331 445 142 314 436 147 209 163
2023/20242.993 130 168 206 312 375 304 303 262 233 206 243 251
2024/2025762 272 180 219 91 0 0 0 0 0 0 0 0
Totale 19.179