PLESSI, Maria
PLESSI, Maria
Dipartimento di Scienze della Vita
1D and 2D NMR application on balsamic and traditional balsamic vinegar of Modena
2012 Bertelli, Davide; Papotti, Giulia; Graziosi, Riccardo; Durante, Caterina; Silvestri, Michele; Plessi, Maria
1H NMR simultaneous identification of health-relevant compounds in propolis extracts
2012 Bertelli, Davide; Papotti, Giulia; L., Bortolotti; G. L., Marcazzan; Plessi, Maria
2D NMR spectroscopy in food science: an innovative approach to spectra processing and statistical data analysis
2014 Graziosi, Riccardo; Bertelli, Davide; Papotti, Giulia; Annalisa, Maietti; Paola, Tedeschi; Plessi, Maria
A balsamic vinegar of the lombardy plan
1987 Plessi, Maria
Alcohol and Hepatitis B Virus Infection
1985 Villa, Erica; G., Baldini; S., Di Stabile; Plessi, Maria; C., Pasquinelli; A., Antonioli; Braghiroli, Daniela; T., Barchi; Monzani, Agar; Manenti, Federico
Aluminium determination in bottled mineral water by electrothermal atomic absorption spectrometry.
1995 Plessi, Maria; Monzani, Agar
Aluminium levels in baby foods determined by electrothermal atomic absorption spectrometry.
1995 Plessi, Maria; Monzani, Agar; Bertelli, Davide
Analisi ATR-FTIR per la valutazione dello stato ossidativo di grassi animali
2008 Bertelli, Davide; Plessi, Maria; Lolli, Massimo; Papotti, Giulia
Analisi di estratti di propoli mediante HR-NMR e software per analisi di miscele complesse.
2011 Bertelli, Davide; Papotti, Giulia; Plessi, Maria
Analisi di macro e micro elementi in frutti dei generi ribes, rubus e vaccinium e in confetture da essi ottenute
1998 Plessi, Maria; Bertelli, Davide; Albasini, Albano
Analisi DRIFTS per il riconoscimento di mieli adulterati
2006 Bertelli, Davide; Plessi, Maria; A. G., Sabatini; Lolli, Massimo; G. L., Marcazzan
Analisi DRIFTS per la classificazione di mieli uniflorali
2004 Bertelli, Davide; Plessi, Maria
Analisi HR-NMR per la valutazione dello stato ossidativo di grassi animali
2006 Lolli, Massimo; Bertelli, Davide; Plessi, Maria
Antioxidant activity, phenolic compounds, and NMR characterization of Balsamic and Traditional Balsamic Vinegar of Modena
2015 Bertelli, Davide; Maietti, Annalisa; Papotti, Giulia; Tedeschi, Paola; Bonetti, Gianpiero; Graziosi, Riccardo; Brandolini, Vincenzo; Plessi, Maria
Application of 2D NMR spectroscopy to Lambrusco Wine
2014 Graziosi, Riccardo; Bertelli, Davide; Papotti, Giulia; Plessi, Maria
Application of One- and Two-Dimensional NMR Spectroscopy for the Characterization of Protected Designation of Origin Lambrusco Wines of Modena
2013 Papotti, Giulia; Bertelli, Davide; Graziosi, Riccardo; Silvestri, Michele; Bertacchini, Lucia; Durante, Caterina; Plessi, Maria
Applicazione della risonanza magnetica nucleare ad alta risoluzione (HR-NMR) per lo studio di alimenti di origine animale.
2006 Bertelli, Davide; Lolli, Massimo; Plessi, Maria
Approccio chemiometrico all'ottimizzazione della mineralizzazione a microonde per la determinazione di alluminio mediante GFAAS.
2000 Bertelli, Davide; Plessi, Maria; Monzani, Agar
Attività antiossidante di propoli in emulsioni O/A
2008 Papotti, Giulia; Plessi, Maria; Bertelli, Davide; M., Rancan; A. G., Sabatini
Autenticazione degli alimenti
2019 Bertelli, Davide; Lidia Bonaccorsi, Ivana; Dugo, Paola; Plessi, Maria
Titolo | Data di pubblicazione | Autore(i) | File |
---|---|---|---|
1D and 2D NMR application on balsamic and traditional balsamic vinegar of Modena | 1-gen-2012 | Bertelli, Davide; Papotti, Giulia; Graziosi, Riccardo; Durante, Caterina; Silvestri, Michele; Plessi, Maria | |
1H NMR simultaneous identification of health-relevant compounds in propolis extracts | 1-gen-2012 | Bertelli, Davide; Papotti, Giulia; L., Bortolotti; G. L., Marcazzan; Plessi, Maria | |
2D NMR spectroscopy in food science: an innovative approach to spectra processing and statistical data analysis | 1-gen-2014 | Graziosi, Riccardo; Bertelli, Davide; Papotti, Giulia; Annalisa, Maietti; Paola, Tedeschi; Plessi, Maria | |
A balsamic vinegar of the lombardy plan | 1-gen-1987 | Plessi, Maria | |
Alcohol and Hepatitis B Virus Infection | 1-gen-1985 | Villa, Erica; G., Baldini; S., Di Stabile; Plessi, Maria; C., Pasquinelli; A., Antonioli; Braghiroli, Daniela; T., Barchi; Monzani, Agar; Manenti, Federico | |
Aluminium determination in bottled mineral water by electrothermal atomic absorption spectrometry. | 1-gen-1995 | Plessi, Maria; Monzani, Agar | |
Aluminium levels in baby foods determined by electrothermal atomic absorption spectrometry. | 1-gen-1995 | Plessi, Maria; Monzani, Agar; Bertelli, Davide | |
Analisi ATR-FTIR per la valutazione dello stato ossidativo di grassi animali | 1-gen-2008 | Bertelli, Davide; Plessi, Maria; Lolli, Massimo; Papotti, Giulia | |
Analisi di estratti di propoli mediante HR-NMR e software per analisi di miscele complesse. | 1-gen-2011 | Bertelli, Davide; Papotti, Giulia; Plessi, Maria | |
Analisi di macro e micro elementi in frutti dei generi ribes, rubus e vaccinium e in confetture da essi ottenute | 1-gen-1998 | Plessi, Maria; Bertelli, Davide; Albasini, Albano | |
Analisi DRIFTS per il riconoscimento di mieli adulterati | 1-gen-2006 | Bertelli, Davide; Plessi, Maria; A. G., Sabatini; Lolli, Massimo; G. L., Marcazzan | |
Analisi DRIFTS per la classificazione di mieli uniflorali | 1-gen-2004 | Bertelli, Davide; Plessi, Maria | |
Analisi HR-NMR per la valutazione dello stato ossidativo di grassi animali | 1-gen-2006 | Lolli, Massimo; Bertelli, Davide; Plessi, Maria | |
Antioxidant activity, phenolic compounds, and NMR characterization of Balsamic and Traditional Balsamic Vinegar of Modena | 1-gen-2015 | Bertelli, Davide; Maietti, Annalisa; Papotti, Giulia; Tedeschi, Paola; Bonetti, Gianpiero; Graziosi, Riccardo; Brandolini, Vincenzo; Plessi, Maria | |
Application of 2D NMR spectroscopy to Lambrusco Wine | 1-gen-2014 | Graziosi, Riccardo; Bertelli, Davide; Papotti, Giulia; Plessi, Maria | |
Application of One- and Two-Dimensional NMR Spectroscopy for the Characterization of Protected Designation of Origin Lambrusco Wines of Modena | 1-gen-2013 | Papotti, Giulia; Bertelli, Davide; Graziosi, Riccardo; Silvestri, Michele; Bertacchini, Lucia; Durante, Caterina; Plessi, Maria | |
Applicazione della risonanza magnetica nucleare ad alta risoluzione (HR-NMR) per lo studio di alimenti di origine animale. | 1-gen-2006 | Bertelli, Davide; Lolli, Massimo; Plessi, Maria | |
Approccio chemiometrico all'ottimizzazione della mineralizzazione a microonde per la determinazione di alluminio mediante GFAAS. | 1-gen-2000 | Bertelli, Davide; Plessi, Maria; Monzani, Agar | |
Attività antiossidante di propoli in emulsioni O/A | 1-gen-2008 | Papotti, Giulia; Plessi, Maria; Bertelli, Davide; M., Rancan; A. G., Sabatini | |
Autenticazione degli alimenti | 1-gen-2019 | Bertelli, Davide; Lidia Bonaccorsi, Ivana; Dugo, Paola; Plessi, Maria |