BERTELLI, Davide
BERTELLI, Davide
Dipartimento di Scienze della Vita
1D and 2D NMR application on balsamic and traditional balsamic vinegar of Modena
2012 Bertelli, Davide; Papotti, Giulia; Graziosi, Riccardo; Durante, Caterina; Silvestri, Michele; Plessi, Maria
1H NMR simultaneous identification of health-relevant compounds in propolis extracts
2012 Bertelli, Davide; Papotti, Giulia; L., Bortolotti; G. L., Marcazzan; Plessi, Maria
1H NMR targeted and untargeted approaches for the authentication of milk chocolates
2024 Truzzi, Eleonora; Rossi, Maria Cecilia; Bertelli, Davide
2D NMR spectroscopy in food science: an innovative approach to spectra processing and statistical data analysis
2014 Graziosi, Riccardo; Bertelli, Davide; Papotti, Giulia; Annalisa, Maietti; Paola, Tedeschi; Plessi, Maria
A community-built calibration system: The case study of quantification of metabolites in grape juice by qNMR spectroscopy
2020 Musio, B.; Ragone, R.; Todisco, S.; Rizzuti, A.; Latronico, M.; Mastrorilli, P.; Pontrelli, S.; Intini, N.; Scapicchio, P.; Triggiani, M.; Di Noia, T.; Acquotti, D.; Airoldi, C.; Assfalg, M.; Barge, A.; Bateman, L.; Benevelli, F.; Bertelli, D.; Bertocchi, F.; Bieliauskas, A.; Borioni, A.; Caligiani, A.; Callone, E.; Camra, A.; Cesare Marincola, F.; Chalasani, D.; Consonni, R.; Dambruoso, P.; Davalli, S.; David, T.; Diehl, B.; Donarski, J.; Gil, A. M.; Gobetto, R.; Goldoni, L.; Hamon, E.; Harwood, J. S.; Kobrlova, A.; Longobardi, F.; Luisi, R.; Mallamace, D.; Mammi, S.; Martin-Biran, M.; Mazzei, P.; Mele, A.; Milone, S.; Molero Vilchez, D.; Mulder, R. J.; Napoli, C.; Ragno, D.; Randazzo, A.; Rossi, M. C.; Rotondo, A.; Sackus, A.; Saez Barajas, E.; Schievano, E.; Sitaram, B.; Stevanato, L.; Takis, P. G.; Teipel, J.; Thomas, F.; Torregiani, E.; Valensin, D.; Veronesi, M.; Warren, J.; Wist, J.; Zailer-Hafer, E.; Zuccaccia, C.; Gallo, V.
A mid level data fusion strategy for the Varietal Classification of Lambrusco PDO wines
2014 Silvestri, Michele; Elia, Andrea; Bertelli, Davide; Salvatore, Elisa; Durante, Caterina; Li Vigni, Mario; Marchetti, Andrea; Cocchi, Marina
A novel qnmr application for the quantification of vegetable oils used as adulterants in essential oils
2021 Truzzi, E.; Marchetti, L.; Benvenuti, S.; Righi, V.; Rossi, M. C.; Gallo, V.; Bertelli, D.
Advanced characterization technique for wine
2019 Setti, Leonardo; Minguillón, Cristina; Montevecchi, Giuseppe; Masino, Francesca; Bertelli, Davide; Antonelli, Andrea
Alginate-Based Carriers Loaded with Mulberry (Morus alba L.) Leaf Extract: A Promising Strategy for Prolonging 1-Deoxynojirimicyn (DNJ) Systemic Activity for the Nutraceutical Management of Hyperglycemic Conditions
2024 Marchetti, Lucia; Truzzi, Eleonora; Rossi, Maria Cecilia; Benvenuti, Stefania; Cappellozza, Silvia; Saviane, Alessio; Bogataj, Luca; Siligardi, Cristina; Bertelli, Davide
Aluminium levels in baby foods determined by electrothermal atomic absorption spectrometry.
1995 Plessi, Maria; Monzani, Agar; Bertelli, Davide
An analytical approach to Sr isotope ratio determination in Lambrusco wines for geographical traceability purposes
2015 Durante, Caterina; Baschieri, Carlo; Bertacchini, Lucia; Bertelli, Davide; Cocchi, Marina; Marchetti, Andrea; Manzini, Daniela; Papotti, Giulia; Sighinolfi, Simona
An efficient chemical analysis of phenolic acids and flavonoids in raw propolis by microwave-assisted extraction combined with high-performance liquidchromatography using the fused-core technology
2013 Pellati, Federica; Prencipe, FRANCESCO PIO; Bertelli, Davide; Benvenuti, Stefania
Analisi ATR-FTIR per la valutazione dello stato ossidativo di grassi animali
2008 Bertelli, Davide; Plessi, Maria; Lolli, Massimo; Papotti, Giulia
Analisi di estratti di propoli mediante HR-NMR e software per analisi di miscele complesse.
2011 Bertelli, Davide; Papotti, Giulia; Plessi, Maria
Analisi di macro e micro elementi in frutti dei generi ribes, rubus e vaccinium e in confetture da essi ottenute
1998 Plessi, Maria; Bertelli, Davide; Albasini, Albano
Analisi DRIFTS per il riconoscimento di mieli adulterati
2006 Bertelli, Davide; Plessi, Maria; A. G., Sabatini; Lolli, Massimo; G. L., Marcazzan
Analisi DRIFTS per la classificazione di mieli uniflorali
2004 Bertelli, Davide; Plessi, Maria
Analisi HR-NMR per la valutazione dello stato ossidativo di grassi animali
2006 Lolli, Massimo; Bertelli, Davide; Plessi, Maria
Analytical methods for the study of bioactive compounds from medicinally used Echinacea species
2018 Bruni, R.; Brighenti, V.; Caesar, L. K.; Bertelli, D.; Cech, N. B.; Pellati, F.
Analytical traceability of Reggio Emilia watermelon
2014 Maietti, A.; Bertelli, Davide; Tedeschi, P.; Papotti, Giulia; Bonetti, G.; Brandolini, V.
Titolo | Data di pubblicazione | Autore(i) | File |
---|---|---|---|
1D and 2D NMR application on balsamic and traditional balsamic vinegar of Modena | 1-gen-2012 | Bertelli, Davide; Papotti, Giulia; Graziosi, Riccardo; Durante, Caterina; Silvestri, Michele; Plessi, Maria | |
1H NMR simultaneous identification of health-relevant compounds in propolis extracts | 1-gen-2012 | Bertelli, Davide; Papotti, Giulia; L., Bortolotti; G. L., Marcazzan; Plessi, Maria | |
1H NMR targeted and untargeted approaches for the authentication of milk chocolates | 1-gen-2024 | Truzzi, Eleonora; Rossi, Maria Cecilia; Bertelli, Davide | |
2D NMR spectroscopy in food science: an innovative approach to spectra processing and statistical data analysis | 1-gen-2014 | Graziosi, Riccardo; Bertelli, Davide; Papotti, Giulia; Annalisa, Maietti; Paola, Tedeschi; Plessi, Maria | |
A community-built calibration system: The case study of quantification of metabolites in grape juice by qNMR spectroscopy | 1-gen-2020 | Musio, B.; Ragone, R.; Todisco, S.; Rizzuti, A.; Latronico, M.; Mastrorilli, P.; Pontrelli, S.; Intini, N.; Scapicchio, P.; Triggiani, M.; Di Noia, T.; Acquotti, D.; Airoldi, C.; Assfalg, M.; Barge, A.; Bateman, L.; Benevelli, F.; Bertelli, D.; Bertocchi, F.; Bieliauskas, A.; Borioni, A.; Caligiani, A.; Callone, E.; Camra, A.; Cesare Marincola, F.; Chalasani, D.; Consonni, R.; Dambruoso, P.; Davalli, S.; David, T.; Diehl, B.; Donarski, J.; Gil, A. M.; Gobetto, R.; Goldoni, L.; Hamon, E.; Harwood, J. S.; Kobrlova, A.; Longobardi, F.; Luisi, R.; Mallamace, D.; Mammi, S.; Martin-Biran, M.; Mazzei, P.; Mele, A.; Milone, S.; Molero Vilchez, D.; Mulder, R. J.; Napoli, C.; Ragno, D.; Randazzo, A.; Rossi, M. C.; Rotondo, A.; Sackus, A.; Saez Barajas, E.; Schievano, E.; Sitaram, B.; Stevanato, L.; Takis, P. G.; Teipel, J.; Thomas, F.; Torregiani, E.; Valensin, D.; Veronesi, M.; Warren, J.; Wist, J.; Zailer-Hafer, E.; Zuccaccia, C.; Gallo, V. | |
A mid level data fusion strategy for the Varietal Classification of Lambrusco PDO wines | 1-gen-2014 | Silvestri, Michele; Elia, Andrea; Bertelli, Davide; Salvatore, Elisa; Durante, Caterina; Li Vigni, Mario; Marchetti, Andrea; Cocchi, Marina | |
A novel qnmr application for the quantification of vegetable oils used as adulterants in essential oils | 1-gen-2021 | Truzzi, E.; Marchetti, L.; Benvenuti, S.; Righi, V.; Rossi, M. C.; Gallo, V.; Bertelli, D. | |
Advanced characterization technique for wine | 1-gen-2019 | Setti, Leonardo; Minguillón, Cristina; Montevecchi, Giuseppe; Masino, Francesca; Bertelli, Davide; Antonelli, Andrea | |
Alginate-Based Carriers Loaded with Mulberry (Morus alba L.) Leaf Extract: A Promising Strategy for Prolonging 1-Deoxynojirimicyn (DNJ) Systemic Activity for the Nutraceutical Management of Hyperglycemic Conditions | 1-gen-2024 | Marchetti, Lucia; Truzzi, Eleonora; Rossi, Maria Cecilia; Benvenuti, Stefania; Cappellozza, Silvia; Saviane, Alessio; Bogataj, Luca; Siligardi, Cristina; Bertelli, Davide | |
Aluminium levels in baby foods determined by electrothermal atomic absorption spectrometry. | 1-gen-1995 | Plessi, Maria; Monzani, Agar; Bertelli, Davide | |
An analytical approach to Sr isotope ratio determination in Lambrusco wines for geographical traceability purposes | 1-gen-2015 | Durante, Caterina; Baschieri, Carlo; Bertacchini, Lucia; Bertelli, Davide; Cocchi, Marina; Marchetti, Andrea; Manzini, Daniela; Papotti, Giulia; Sighinolfi, Simona | |
An efficient chemical analysis of phenolic acids and flavonoids in raw propolis by microwave-assisted extraction combined with high-performance liquidchromatography using the fused-core technology | 1-gen-2013 | Pellati, Federica; Prencipe, FRANCESCO PIO; Bertelli, Davide; Benvenuti, Stefania | |
Analisi ATR-FTIR per la valutazione dello stato ossidativo di grassi animali | 1-gen-2008 | Bertelli, Davide; Plessi, Maria; Lolli, Massimo; Papotti, Giulia | |
Analisi di estratti di propoli mediante HR-NMR e software per analisi di miscele complesse. | 1-gen-2011 | Bertelli, Davide; Papotti, Giulia; Plessi, Maria | |
Analisi di macro e micro elementi in frutti dei generi ribes, rubus e vaccinium e in confetture da essi ottenute | 1-gen-1998 | Plessi, Maria; Bertelli, Davide; Albasini, Albano | |
Analisi DRIFTS per il riconoscimento di mieli adulterati | 1-gen-2006 | Bertelli, Davide; Plessi, Maria; A. G., Sabatini; Lolli, Massimo; G. L., Marcazzan | |
Analisi DRIFTS per la classificazione di mieli uniflorali | 1-gen-2004 | Bertelli, Davide; Plessi, Maria | |
Analisi HR-NMR per la valutazione dello stato ossidativo di grassi animali | 1-gen-2006 | Lolli, Massimo; Bertelli, Davide; Plessi, Maria | |
Analytical methods for the study of bioactive compounds from medicinally used Echinacea species | 1-gen-2018 | Bruni, R.; Brighenti, V.; Caesar, L. K.; Bertelli, D.; Cech, N. B.; Pellati, F. | |
Analytical traceability of Reggio Emilia watermelon | 1-gen-2014 | Maietti, A.; Bertelli, Davide; Tedeschi, P.; Papotti, Giulia; Bonetti, G.; Brandolini, V. |