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The influence of benzylic protection and allylic substituents on the CuCl-TMEDA catalyzed rearrangement of N-allyl-N-benzyl-2,2-dihaloamides to gamma-lactams. Application to the stereoselective synthesis of pilolactam.
1999 Ghelfi, Franco; Bellesia, Franco; Forti, Luca; G., Ghirardini; Grandi, Romano; Libertini, Emanuela; M. C., Montemaggi; Pagnoni, Ugo Maria; Pinetti, Adriano; L., De Buyck; A. F., Parson
2,2-Dichloroaldehydes and 2,2-dichlorocarboxylic acids from 2-picoline center dot HCl catalyzed chlorination of aldehydes
2000 Ghelfi, Franco; Bellesia, Franco; L., De Buyck
2,2-dichlorination of aldehydes with the 2,6-lutidine center dot HCl/Cl-2/CH2Cl2 system: An environmentally benign process suitable for scale up
2000 Bellesia, Franco; L., De Buyck; Ghelfi, Franco; Libertini, Emanuela; Pagnoni, Ugo Maria; Roncaglia, Fabrizio
Le trasformazioni dei composti organici volatili responsabili dell'aroma dell'aceto balsamico tradizionale di Modena
2001 Bellesia, Franco; PAGNONI U., M; Pinetti, A.
Unusual access to 5-methoxy or 5,5-dimethoxy-4-methyl-3-pyrrolin-2-ones from chlorinated 4-methyl-pyrrolidin-2-ones
2001 Bellesia, Franco; L., DE BUYCK; M. V., Colucci; Ghelfi, Franco; I., Laureyn; Libertini, Emanuela; Mucci, Adele; Pagnoni, Ugo Maria; Pinetti, Adriano; T. M., Rogge; C. V., Stevens
Temperature-dependent evolution of volatile organic compounds in Tuber borchii from Italy
2001 Bellesia, Franco; Pinetti, Adriano; B., Tirillini; A., Bianchi
The headspace volatiles of the Asian truffle Tuber indicum Cooke et Mass
2002 Bellesia, Franco; Pinetti, Adriano; B., Tirillini; F., Paolocci; A., Rubini; S., Arcioni; A., Bianchi
Sintesi semplificata dell’acido chetomellico A, antitumorale naturale inibitore della Ras farnesil-protein transferasi
2003 L., De Buyck; Bellesia, Franco; Ghelfi, Franco; G., Merighi; Mucci, Adele; Pagnoni, Ugo Maria; Pinetti, Adriano; A. F., Parsons
Comments on Truffle Aroma Analysis by Headspace Solid Phase Microextraction [Is butylated hydroxytoluene (BHT) a "natural "volatile constituent of truffles?]
2003 P., Davoli; Bellesia, Franco; A., Pinetti
An efficient route to aliphatic 2,2-dichloroaldehydes via chlorination of aldehydes or alcohols with the system Cl-2/quaternary ammonium chloride
2003 Bellesia, Franco; L., De Buyck; Ghelfi, Franco; Pagnoni, Ugo Maria; Af, Parsons; Pinetti, Adriano
Volatile components of Grana Parmigiano-Reggiano type hard cheese
2003 Bellesia, Franco; Pinetti, Adriano; Pagnoni, Ugo Maria; R., Rinaldi; C., Zucchi; L., Caglioti; Palyi, Gyula
Composizione ed evoluzione del profumo di alcuni fiori del territorio modenese.
2004 Bellesia, Franco; E., Mondini; A., Pinetti
Oxidation of aliphatic 2,2-dichloroalkanals by HNO3 in CH2Cl2: An easy and eco-friendly route to the corresponding 2,2-dichloroalkanoic acids
2004 Bellesia, Franco; L., De Buyck; Ghelfi, Franco; Pagnoni, Ugo Maria; P., Strazzolini
Nuova sintesi della (+/-)-Botriodiplodina attraverso ciclizzazione di Ueno-Stork a trasferimento di atomo
2005 Roncaglia, Fabrizio; L., De Buyck; Bellesia, Franco; C., Forzato; Ghelfi, Franco; L., Goldoni; Mucci, Adele; Pagnoni, Ugo Maria; A. F., Parsons; E., Valentin
Sintesi della (+/-)-Botriodiplodina e della sua forma Epi attraverso una ciclizzazione di Ueno-Stork a trasferimento di atomo
2005 Roncaglia, Fabrizio; L., De Buyck; Bellesia, Franco; C., Forzato; Ghelfi, Franco; L., Goldoni; Mucci, Adele; Pagnoni, Ugo Maria; A. F., Parsons; E., Valentin
A key process of aroma evolution: fatty acid beta-oxidation in Parmesan cheese ripening
2005 Bellesia, Franco; A., Pinetti; Pagnoni, Ugo Maria; Zucchi, Claudia; L., Caglioti; G., Palyi
A short approach to chaetomellic anhydride A from2,2-dichloropalmitic acid: elucidation of the mechanism governingthe functional rearrangement of the chlorinatedpyrrolidin-2-one intermediate
2006 Bellesia, Franco; Danieli, Chiara; L., De Buyck; R., Galeazzi; Ghelfi, Franco; Mucci, Adele; M., Orena; Pagnoni, Ugo Maria; A. F., Parsons; Roncaglia, Fabrizio
Preparation of the Maleic Anhydride Nucleus from Dichloro γ-Lactams: Focus on the Role of the N-Substituent in the Functional Rearrangement and in the Hydrolytic Steps
2008 Ghelfi, Franco; M., Pattarozzi; Roncaglia, Fabrizio; A. F., Parsons; F., Felluga; Pagnoni, Ugo Maria; E., Valentin; Mucci, Adele; Bellesia, Franco
Acetic Anhydride/Et3N/DMAP: An Effective Acetylating System for Hemiacetals
2011 Roncaglia, Fabrizio; A. F., Parsons; Bellesia, Franco; Ghelfi, Franco
Breakthrough in the alpha-perchlorination of acyl chlorides
2012 Bellesia, Franco; F., D’Anna; F., Felluga; V., Frenna; Ghelfi, Franco; A. F., Parsons; F., Reverberi; D., Spinelli
Titolo | Data di pubblicazione | Autore(i) | File |
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The influence of benzylic protection and allylic substituents on the CuCl-TMEDA catalyzed rearrangement of N-allyl-N-benzyl-2,2-dihaloamides to gamma-lactams. Application to the stereoselective synthesis of pilolactam. | 1-gen-1999 | Ghelfi, Franco; Bellesia, Franco; Forti, Luca; G., Ghirardini; Grandi, Romano; Libertini, Emanuela; M. C., Montemaggi; Pagnoni, Ugo Maria; Pinetti, Adriano; L., De Buyck; A. F., Parson | |
2,2-Dichloroaldehydes and 2,2-dichlorocarboxylic acids from 2-picoline center dot HCl catalyzed chlorination of aldehydes | 1-gen-2000 | Ghelfi, Franco; Bellesia, Franco; L., De Buyck | |
2,2-dichlorination of aldehydes with the 2,6-lutidine center dot HCl/Cl-2/CH2Cl2 system: An environmentally benign process suitable for scale up | 1-gen-2000 | Bellesia, Franco; L., De Buyck; Ghelfi, Franco; Libertini, Emanuela; Pagnoni, Ugo Maria; Roncaglia, Fabrizio | |
Le trasformazioni dei composti organici volatili responsabili dell'aroma dell'aceto balsamico tradizionale di Modena | 1-gen-2001 | Bellesia, Franco; PAGNONI U., M; Pinetti, A. | |
Unusual access to 5-methoxy or 5,5-dimethoxy-4-methyl-3-pyrrolin-2-ones from chlorinated 4-methyl-pyrrolidin-2-ones | 1-gen-2001 | Bellesia, Franco; L., DE BUYCK; M. V., Colucci; Ghelfi, Franco; I., Laureyn; Libertini, Emanuela; Mucci, Adele; Pagnoni, Ugo Maria; Pinetti, Adriano; T. M., Rogge; C. V., Stevens | |
Temperature-dependent evolution of volatile organic compounds in Tuber borchii from Italy | 1-gen-2001 | Bellesia, Franco; Pinetti, Adriano; B., Tirillini; A., Bianchi | |
The headspace volatiles of the Asian truffle Tuber indicum Cooke et Mass | 1-gen-2002 | Bellesia, Franco; Pinetti, Adriano; B., Tirillini; F., Paolocci; A., Rubini; S., Arcioni; A., Bianchi | |
Sintesi semplificata dell’acido chetomellico A, antitumorale naturale inibitore della Ras farnesil-protein transferasi | 1-gen-2003 | L., De Buyck; Bellesia, Franco; Ghelfi, Franco; G., Merighi; Mucci, Adele; Pagnoni, Ugo Maria; Pinetti, Adriano; A. F., Parsons | |
Comments on Truffle Aroma Analysis by Headspace Solid Phase Microextraction [Is butylated hydroxytoluene (BHT) a "natural "volatile constituent of truffles?] | 1-gen-2003 | P., Davoli; Bellesia, Franco; A., Pinetti | |
An efficient route to aliphatic 2,2-dichloroaldehydes via chlorination of aldehydes or alcohols with the system Cl-2/quaternary ammonium chloride | 1-gen-2003 | Bellesia, Franco; L., De Buyck; Ghelfi, Franco; Pagnoni, Ugo Maria; Af, Parsons; Pinetti, Adriano | |
Volatile components of Grana Parmigiano-Reggiano type hard cheese | 1-gen-2003 | Bellesia, Franco; Pinetti, Adriano; Pagnoni, Ugo Maria; R., Rinaldi; C., Zucchi; L., Caglioti; Palyi, Gyula | |
Composizione ed evoluzione del profumo di alcuni fiori del territorio modenese. | 1-gen-2004 | Bellesia, Franco; E., Mondini; A., Pinetti | |
Oxidation of aliphatic 2,2-dichloroalkanals by HNO3 in CH2Cl2: An easy and eco-friendly route to the corresponding 2,2-dichloroalkanoic acids | 1-gen-2004 | Bellesia, Franco; L., De Buyck; Ghelfi, Franco; Pagnoni, Ugo Maria; P., Strazzolini | |
Nuova sintesi della (+/-)-Botriodiplodina attraverso ciclizzazione di Ueno-Stork a trasferimento di atomo | 1-gen-2005 | Roncaglia, Fabrizio; L., De Buyck; Bellesia, Franco; C., Forzato; Ghelfi, Franco; L., Goldoni; Mucci, Adele; Pagnoni, Ugo Maria; A. F., Parsons; E., Valentin | |
Sintesi della (+/-)-Botriodiplodina e della sua forma Epi attraverso una ciclizzazione di Ueno-Stork a trasferimento di atomo | 1-gen-2005 | Roncaglia, Fabrizio; L., De Buyck; Bellesia, Franco; C., Forzato; Ghelfi, Franco; L., Goldoni; Mucci, Adele; Pagnoni, Ugo Maria; A. F., Parsons; E., Valentin | |
A key process of aroma evolution: fatty acid beta-oxidation in Parmesan cheese ripening | 1-gen-2005 | Bellesia, Franco; A., Pinetti; Pagnoni, Ugo Maria; Zucchi, Claudia; L., Caglioti; G., Palyi | |
A short approach to chaetomellic anhydride A from2,2-dichloropalmitic acid: elucidation of the mechanism governingthe functional rearrangement of the chlorinatedpyrrolidin-2-one intermediate | 1-gen-2006 | Bellesia, Franco; Danieli, Chiara; L., De Buyck; R., Galeazzi; Ghelfi, Franco; Mucci, Adele; M., Orena; Pagnoni, Ugo Maria; A. F., Parsons; Roncaglia, Fabrizio | |
Preparation of the Maleic Anhydride Nucleus from Dichloro γ-Lactams: Focus on the Role of the N-Substituent in the Functional Rearrangement and in the Hydrolytic Steps | 1-gen-2008 | Ghelfi, Franco; M., Pattarozzi; Roncaglia, Fabrizio; A. F., Parsons; F., Felluga; Pagnoni, Ugo Maria; E., Valentin; Mucci, Adele; Bellesia, Franco | |
Acetic Anhydride/Et3N/DMAP: An Effective Acetylating System for Hemiacetals | 1-gen-2011 | Roncaglia, Fabrizio; A. F., Parsons; Bellesia, Franco; Ghelfi, Franco | |
Breakthrough in the alpha-perchlorination of acyl chlorides | 1-gen-2012 | Bellesia, Franco; F., D’Anna; F., Felluga; V., Frenna; Ghelfi, Franco; A. F., Parsons; F., Reverberi; D., Spinelli |
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